Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 03-09-2019

Nady Milort (25) is radiodiagnostisch laborant op de afdeling Radiologie en maakt röntgenfoto’s voor alle patiënten in het Erasmus MC. Van grote trauma’s tot kleine breuken en van de allerkleinsten tot alleroudste patiënten. Ze vertelt er meer over.

Nady, radiodiagnostisch laborant

Blijven hangen

Nady wist op de middelbare school al dat ze verder wilde in de Radiologie: “We kregen de module ‘Medische beeldvorming’ en dat sprak me onwijs aan.” Ze volgde de opleiding MBRT en liep in haar derde jaar stage in het Erasmus MC: “Ik mocht hier stagelopen, omdat ik mijn stralingsdeskundigheidsdiploma al had gehaald. Na mijn stage ben ik eigenlijk een beetje blijven hangen. Ik deed vakantiewerk en werd direct aangenomen toen ik afgestudeerd was.”

Patiëntenzorg & techniek

“Radiodiagnostisch laborant is een medisch technisch beroep. Je bent niet alleen bezig met patiëntenzorg, maar ook met de techniek van de röntgenapparaten. Ik stel het op de juiste manier in en leg de patiënt uit hoe hij moet liggen zodat ik een goede foto krijg. Een mooie combi.”

“De ene keer maak je foto’s van een heel klein baby’tje op de IC-Neonatologie en de andere keer ondersteun je bij een groot trauma op de SEH.”

Alle specialismen

Nady werkt niet alleen op de polikliniek Radiologie, maar ook op patiëntenkamers in de kliniek, het OK-complex én op de Spoedeisende Hulp. Een ontzettend diverse functie: “Het is heel leuk om op al die plekken te komen en te werken met alle specialismen. We maken röntgenfoto’s voor alle patiënten in het Erasmus MC, van jong tot oud. De ene keer maak je foto’s van een heel klein baby’tje op de IC-Neonatologie en de andere keer ondersteun je bij een groot trauma op de SEH. Maar je assisteert ook met het maken van röntgenfoto’s tijdens complexe operaties. Dat maak je niet overal mee.”

Improviseren

Het Erasmus MC is volgens Nady een goede plek om ervaring op te doen als beginnend radiodiagnostisch laborant: “Je ziet hier zoveel verschillende situaties voorbijkomen en je maakt veel mee. De complexiteit is groot en patiënten zijn vaak in slechte conditie. Dat maakt het uitdagend. De meest heftige trauma’s komen binnen op onze SEH, dus je moet ook kunnen improviseren met het maken van de foto’s. Patiënten zijn er soms zo slecht aan toe, dan kunnen ze niet op jouw manier liggen. Je moet blijven nadenken en haalt echt het uiterste uit je vak.”

Benadering aanpassen

“Het leukst vind ik het Sophia Kinderziekenhuis”, vertelt Nady. “Ik vind het werken met kinderen heerlijk. Ieder kind heeft z’n eigen intellect, dus je moet je benadering per kind aanpassen. Ze zijn vaak vrij paniekerig als ze binnenkomen. Dan is mijn doel om ze met een beter gevoel de kamer weer uit te laten gaan, zodat ze volgende keer niet meer bang zijn. Je probeert ze altijd op hun gemak te stellen en gerust te stellen. Soms doe ik voor hoe ze moeten liggen en ik tel af tot de foto gemaakt is. Maar het kan best een uitdaging zijn.”

Nieuwste apparatuur

Als je het beste uit jezelf en uit je vak wil halen, ben je bij Erasmus MC als radiodiagnostisch laborant dus aan het goede adres, volgens Nady: “Het kan soms best druk zijn, maar het is heel leuk om met al die verschillende patiëntengroepen te werken. Bovendien werken we veelal met de nieuwste apparatuur in een mooie omgeving. Ik ga elke dag met veel plezier naar m’n werk.”

Word onderdeel van ons team!

Wil jij graag werken als radiodiagnostisch laborant bij Erasmus MC? Ontdek jouw mogelijkheden! 

Naar de vacature