Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
vrijwilligers Erasmus MC

Verschillende locaties

Op verschillende locaties worden vrijwilligers ingezet om patiënten en bezoekers in het Erasmus MC te ondersteunen. Samen overleggen we welke plek het beste bij jou past.

Centrale ontvangsthal

De ontvangsthal is het hart van Erasmus MC. Daar stappen patiënten en bezoekers het Erasmus MC binnen. Jij helpt hen bij het vinden van de juiste weg in het gebouw en begeleid hen waar nodig. Nieuw zijn de aanmeldzuilen, waar patiënten zich aanmelden. Jij helpt de patiënten hierbij, geeft uitleg en beantwoordt vragen. 

Poliklinieken

Op een polikliniek is het een komen en gaan van patiënten. Hier laten patiënten via een aanmeldzuil weten dat ze er zijn. Jij helpt hen op weg en begeleidt hen naar de wachtruimte. Zijn er vragen over het poli-bezoek, dan kunnen ze bij jou terecht. Op sommige poliklinieken ondersteun je ook bij het invullen van een digitale vragenlijst. Deze vragenlijst gaat in op het welzijn van de patiënt. Dat is waardevolle informatie voor de arts tijdens het spreekuur naast het medische aspect.

Wachtruimtes poliklinieken

In de wachtruimtes kunnen patiënten even zitten voorafgaand aan een onderzoek of tussen behandeling door. Jij ontvangt hen en als er behoefte aan is, maak je een praatje. Dat is vaak een welkome afleiding tijdens een inspannende dag. 

Loungeruimtes verpleegafdelingen

In de loungeruimte van een verpleegafdeling kunnen patiënten eten of wat drinken. Jij zorgt ervoor dat zij zich welkom en gezien voelen. Je ontvangt hen en biedt een kopje koffie of thee aan. Je biedt hen net dat beetje extra aandacht naast de professionele zorg.

Sophia kinderziekenhuis

Patiëntjes en hun ouders/verzorgers die naar het Sophia komen voor een operatie worden ontvangen in een ouderkamer. Daar verblijven ze totdat hun kind naar het OK-complex kan. In deze kamer wachten de ouders/verzorgers totdat de operatie van hun kind voorbij is. Jij stelt hen op hun gemak en biedt een kopje koffie of thee aan. Wanneer de operatie is afgelopen, breng jij hen naar de uitslaapkamer waar ze hun kind weer in de armen kunnen sluiten. 

KNO / Hoofd-Hals chirurgie

Wanneer patiënten zijn doorverwezen vanwege een verdenking op hoofd-hals kanker worden op één dag verschillende (aanvullende) onderzoeken verricht. Jij ontvangt de patiënt en begeleidt de patiënt naar de verschillende afspraken. Daarnaast help je de patiënt bij het invullen van een digitale vragenlijst met behulp van een tablet.

Dagbehandeling

Op de dagbehandeling Oncologie - Hematologie komen patiënten voor medische consultatie of behandeling. Jij ontvangt de patiënten bij aankomst op de dagbehandeling. Je begeleidt hen naar de juiste ruimte en maakt een praatje of biedt een luisterend oor als zij daar behoefte aan hebben. 

Patiëntinformatiecentrum PATIO

Bij patiëntinformatiecentrum PATIO kunnen kankerpatiënten informatie inwinnen over vraagstukken die niet medisch van aard zijn en deelnemen aan informatie avonden of activiteiten. Jij ontvangt patiënten en hun naasten in het centrum. Je biedt een kopje koffie/thee aan en legt in het kort uit wat het patiëntinformatiecentrum te bieden heeft. Daarnaast bied je een luisterend oor als daar behoefte aan is. Je weet alles over de faciliteiten in het centrum en helpt patiënten op weg naar passende ondersteuning.

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacature en solliciteer.

Naar de vacature

Meer weten?

"Heb je vragen of wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Erasmus MC? Neem contact met me op, ik vertel je er graag meer over." - Hennie Buitenhuis, stafadviseur Vrijwilligerszaken

T: 06 500 313 06
E: vrijwilligers@erasmusmc.nl

Stuur Hennie een WhatsApp
Hennie Buitenhuis