Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 30-10-2017

Lineke is een vast gezicht in het Erasmus MC, al ruim 11 jaar zien patiënten haar als eerste als ze de lift bij de polikliniek Inwendige Geneeskunde uitstappen. 

Afbeelding
“Ik ben echt nodig, het is heel dankbaar werk.”

Ik krijg er energie van

"Mijn schoondochter raadde me aan om eens bij het Erasmus MC naar vrijwilligerswerk te vragen. Het is nu 11 jaar later en ik ben nog geen dag met tegenzin gegaan. Er waren destijds 3 plaatsen beschikbaar waar ik kon starten. Ik mocht zelf kiezen en ben aan de slag gegaan in zowel de centrale ontvangsthal als op de polikliniek Inwendige Geneeskunde. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag nooit spijt van heb gehad."

Dankbaar werk

"In een ziekenhuis ben je echt nodig, het is ontzettend dankbaar werk. Als ik thuiskom denk ik heerlijk gewerkt weer, ik krijg er zoveel energie van. Ook het contact met de andere vrijwilligers is fijn, je praat altijd je collega even bij als je van dienst wisselt."

De hele dag bezig

"Sinds een paar jaar werk ik vast op de polikliniek Inwendige Geneeskunde. Twee ochtenden in de week zien patiënten mij achter de infobalie zitten als ze de lift uitstappen. Ik ben vaak de eerste die vraagt of ze weten waar ze moeten zijn. We hebben nogal wat verschillende ruimtes op de poli, altijd fijn als ik hen kan helpen de juiste ruimte te vinden. Heeft een nieuwe patiënt zich nog niet ingeschreven bij de patiëntenadministratie? Geen probleem, op mij kan gerekend worden dat het in orde komt."

“Samen met de collega's op de poli zorg ik er altijd voor dat ik bijdraag aan een oplossing voor de patiënt. Daar doe ik het voor.”

Het nieuwe Erasmus MC

"Ik ben ontzettend benieuwd naar de nieuwbouw. Best spannend hoe het straks zal gaan als in mei de deuren opengaan. Na 11 jaar ken ik Erasmus MC op mijn duimpje, mooi dat ik ook de stap naar het nieuwe ziekenhuis meemaak." 

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacature en solliciteer.

Naar de vacature