Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
  • Gepubliceerd op 07-02-2018

Miluska (44) is moeder van drie kinderen: een dochter en twee zoons. Naast haar drukke gezinsleven zet ze zich meerdere ochtenden per week in als vrijwilliger bij Erasmus MC. 

Miluska Werleman, vrijwilliger Erasmus MC

Het beste van beide

"Mijn jongste zoon is nu acht jaar oud. Toen hij naar de basisschool ging had ik meer tijd voor andere dingen. Die tijd wilde ik graag nuttig besteden. Het allerliefste ging ik aan de slag als receptioniste. Ik heb daar een opleiding voor gevolgd, maar heb er geen werkervaring in. Dat maakte het lastig om in aanmerking te komen voor een baan. Door mijn vrijwilligerswerk bij Erasmus MC doe ik mooie werkervaring op én kan ik iets voor een ander betekenen. Het beste van beide!"

Je bouwt een band met elkaar op

"Ik ben gestart als gastvrouw bij de hoofdingang van het Erasmus MC. Fantastisch om te doen. Ik ontving bezoekers die vragen hadden en was er voor de patiënten die bijvoorbeeld op hun taxivervoer aan het wachten waren. Na een jaar ben ik naar de afdeling Zwangeren van het Erasmus MC-Sophia gegaan. Dit is een verpleegafdeling waar moeders in spe, of die net bevallen zijn, verblijven als daar een medische indicatie voor is. Soms zijn er vrouwen die een groot deel van hun zwangerschap bij ons verblijven. Dan bouw je echt een band met elkaar op."

Afleiding bieden

"Om de patiënten wat afleiding te bieden ga ik bij hen langs met knutselspullen. Ze kunnen van alles uitzoeken om te maken. Bijvoorbeeld een persoonlijk dagboek waarin ze op kunnen schrijven wat ze allemaal meemaken. Ik hoor vaak terug dat ze het zo fijn en bijzonder vinden dat we dit doen." 

“Zelf houd ik minder van knutselen, maar een geboorteslinger voor een pasgeboren baby maak ik met veel plezier!”

Luisterend oor

"Knutselen is niet helemaal mijn ding. Zelf houd ik er niet zo van. Al maak ik met veel plezier een geboorteslinger zodra er een baby geboren is. Mij geven vooral de gesprekken met patiënten voldoening. Hen een luisterend oor bieden vind ik heel belangrijk. Het voelt goed als ze zich vertrouwd bij mij voelen op een kwetsbaar moment in hun leven. Je bent erg belangrijk voor diegene op dat moment."

Grote waardering

"Ik zal nooit vergeten dat ik een prachtige brief van een patiënt ontving. Ze mocht naar huis op een dag dat ik niet aan het werk was. Omdat ze me niet persoonlijk kon bedanken en gedag kon zeggen heeft ze het op papier gezet. Ik was er enorm van onder de indruk. Ontzettend mooi om zo gewaardeerd te worden." 

Bijzonder om te kunnen doen

"Zodra de deuren van de nieuwbouw in mei open gaan mag ik ook weer als gastvrouw bij de nieuwe hoofdingang aan de slag. Ik kijk daar heel erg naar uit. Erasmus MC is echt mijn plek geworden. Toen ik 35 jaar geleden vanuit Curaçao naar Rotterdam kwam was ik er al van onder de indruk. En nu loop ik hier straks bijna dagelijks rond en kan ik me inzetten voor de patiënten en bezoekers. Ik vind het echt heel bijzonder om te kunnen doen."

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacature en solliciteer.

Naar de vacature